Het was één van de eerste buffet- annex self service grillrestaurants in deze regio en het concept sloeg ontzettend goed aan. Restaurant Jan Steen in Heino stond synoniem voor bourgondische gezelligheid, kwalitatief goed eten en drinken en een bijzondere ambiance. Eigenaar Inge Koning-Neppelenbroek liep er mee voorop, maar na zestien jaar is de tijd aangebroken het roer om te gooien. Vanaf 26 september gaat de horecagelegenheid door het leven als Het Buitenhuys, bar en keuken.
Het tekent wel de ondernemer dat ze op het hoogtepunt durft te besluiten een andere koers te gaan varen. “In de loop der jaren zijn er in de wijde omgeving een flink aantal restaurants bij gekomen waarbij men heeft gekozen voor een vergelijkbaar concept”, verwijst ze onder andere naar de groei in het aantal wereldrestaurants. “Hoewel we over het aantal bezoekers zeker niet te klagen hadden, begint het wel langzaam te knagen. En als je dan eens goed in de spiegel kijkt, weet je dat het moment is gekomen om met iets nieuws op de proppen te komen.”
Wie Inge kent, weet dat ze als een echt horecadier en ondernemer in hart en nieren kan worden omschreven. Ze vindt het een grote uitdaging een nieuw concept uit te werken en daar neemt ze ook echt alle tijd voor. De contouren van het resultaat – althans de buitenzijde – zijn inmiddels goed zichtbaar. Het heeft meer weg van een prachtige, landelijk gelegen woning dan van een restaurant, maar dat is ook precies de sfeer die ze met Het Buitenhuys wil uitstralen. “Ik zie het niet als restaurant, maar als sfeervol tweede huis waar je kunt genieten van elkaar, heerlijke gerechten en lekkere drankjes.”