Een nieuwe koers op culinair gebied
We gaan het niet teveel over Jan Steen hebben, zo spreken we af. Maar aan de andere kant, zegt eigenaresse Inge Koning-Neppelenbroek: “Jan Steen heeft me veel gebracht want het was een mooi concept. Maar het was tijd om het om te gooien en dat hebben we letterlijk gedaan. De tijd van ‘all-you-can-eat’ is voorbij, de tijd van ‘all-you-can-do’ in Het Buitenhuys is aangebroken.”
Wie het geheel verbouwde pand aan de N35 betreedt, krijgt meteen in de gaten dat hier geen halve maatregelen zijn genomen. OK, de vloeren en muren zijn overeind gebleven maar dat is het dan ook wel. Een geheel nieuwe keuken, een nieuw interieur, een nieuwe pui met veel ramen, een groot terras, kook- en tapmogelijkheden in het restaurant, meer personeel: alleen het schilderij dat ooit de open haard sierde, doet nog aan vroegere tijden herinneren.
Gekscherend hebben we het over all-you-can-do om het nieuwe concept dat Het Buitenhuys is, te beschrijven. Dat is niet de officiële benaming, maar wat is het wel? “We gaan voor een sfeervolle plek waar je heerlijk kunt eten en drinken en waar de service ‘next level’ is. Een plek waar je mag bestellen wat je lekker vindt, wanneer en waar je wilt. We doen niet aan voor- hoofd- of nagerechten maar aan warme, koude en zoete/hartige gerechten. Zo kun je meerdere, bijzondere gerechten proeven die aantrekkelijk geprijsd zijn”, zegt de horecavrouw in hart en nieren.
Huiskamer
Wil je aan de stamtafel borrelen en je eigen biertjes tappen? Toekijken terwijl jouw gerecht wordt bereid op de braai? Met een grote groep langskomen of gezellig met z’n tweetjes aan de bar zitten? Genieten van de Huysband of een kippetje van de grill proberen? “Beschouw Het Buitenhuys als je huiskamer waar alles mogelijk is”, zegt Inge uitnodigend.
Een nieuwe koers op culinair gebied, dat ontstaat niet van de een op andere dag. “Ik ben hier zeker al twee jaar mee bezig”, beaamt Inge. “Eerst door te onderzoeken wat ik eigenlijk echt wilde en later door overal inspiratie op te doen. Ik heb serieus nagedacht of ik helemaal iets anders zou gaan doen maar ik ben een rasechte gastvrouw en deze plek is nog steeds geweldig. Het is echt mijn huiskamer waar ik graag mensen ontvang en het hen naar de zin maak. Maar ik had onderhand wel zin in een nieuwe bank na zestien jaar!”
Het Buitenhuys Bar & Keuken is donderdag t/m zaterdag geopend vanaf 16.00 uur en op zondag vanaf 11.00 uur.
Het Buitenhuys
Raalterstraat 66
8141 RM Heino
0572 39 58 84
info@restauranthetbuitenhuys.nl
www.restauranthetbuitenhuys.nl