Ontdek de fijne kneepjes van het barbecueën tijdens Open Dag
Kom zondag 18 juni proeven en genieten bij Overesch
Wie kent het niet? Tegelijk met zomerse temperaturen stijgt de zin in een smakelijke en gezellige barbecue. Gezellig buiten met zijn allen genieten van heerlijke gerechten. Tijdens de Open Dag bij Overesch Ecologische Landbouw leert u alle tips en trucks om perfect te grillen. Bovendien zijn er verschillende stands en is er van alles te beleven voor jong en oud.
Wanneer de mensen van Overesch een Open Dag organiseren worden niet alleen de deuren opengezet voor het publiek. ,,Nee, we trekken alle registers open”, lacht Jan Overesch. Het programma voor zondag 18 juni tussen 10.30 tot 16.00 uur zit dan ook bomvol. Passend bij het thema ‘Open Dag en Biologische Barbecue’ demonstreert kok Paul Herbrink alle facetten van barbecueën met biologische producten. ,,Denk aan het maken van een lekkere marinade”, vertelt de kok. ,,Ook de juiste manier van grillen, de beste temperatuur. Hoe zorg je ervoor dat er geen rook is en alleen gloed?” Paul vertelt je ook hoe je het best kunt omgaan met vlees, beenham, hamburger of vegetarische gerechten. Daarbij valt natuurlijk veel te proeven en niet alleen van de barbecue. Wat te denken van malse spitssla? Een mengsel van rauwe spitskool, geraspte wortel en een heerlijke dressing.
Bovendien wordt er op het erf van Overesch de hele dag een gevarieerde markt gehouden. Daar staan ondermeer imkers van de Heinose bijenhoudersvereniging en maakt Lieneke weer de lekkerste biologische poffertjes. De mensen van LETS Heino vertellen alles over dit lokale ruilhandelsysteem en de Dorsclub Haarle demonstreert meerdere keren hoe je met de hand dorst.. Een kijkje rondom de boerderij nemen kan ook. Zo kunnen groot en klein een huifkartocht langs de percelen maken en er is bovendien een waterdiertjesexcursie. Verder zorgen de muzikanten van The Moose Town Band voor traditionele Ierse live-muziek.
Ook de schooltuinen van bs. De Gouden Emmer uit Heino zijn te bewonderen. De kinderen hebben hun tuintjes goed verzorgd en er al verschillende groenten uit gegeten! Rick Overesch: ,,Verder kun je bij het vuur lekker een stokbroodje bakken en kijken naar onze varkens en biggetjes.” En wie een tastbare herinnering aan dit landelijke dagje uit wilt, wordt op de wenken bediend. Een fotograaf is aanwezig om iedereen op de gevoelige plaat te zetten. Dat gebeurt in een sfeervolle countryomgeving met gereedschap, strobalen en hooi. Om het helemaal compleet te maken kun je ook nog een overal of een kiel aantrekken!
Overesch Ecologische Landbouw, Hondemotsweg 40 te Raalte. Zondag 18 juni van 10.30 tot 16.00 uur Open Dag met thema Biologische barbecue.