Nieuwe formule en andere inrichting leveren veel positieve reacties op
Als je denkt binnen te stappen bij een snackbar, dan krijg je dat beeld bij het afhaalgedeelte voor de volle honderd procent bevestigd. Neem je echter de moeite om de andere ‘afslag’ te nemen, dan heb je het idee dat je in een andere wereld bent beland. Restaria Heino heeft in het zitgedeelte namelijk duidelijk de sprong gemaakt naar de uitstraling van een eetcafé. Een plek waar je sfeervol kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Eventueel zelfs verdeeld over drie gangen.
De nieuwe situatie is een prettig gevolg van de keuze die eigenaar Edwin Rapmund heeft gemaakt om zich te verbinden aan de Restaria-keten. Een landelijke formule die na ruim een jaar al weer zo’n 25 deelnemers kent. Restaria werkt volgens het soft franchise principe. “Je hebt te maken met een paar voorwaarden (o.a. minimaal 25 zitplaatsen en meedoen in de verkoop van de eigen, speciale hamburgers), maar voor de rest heb je alle vrijheid. Ook qua assortiment! Je betaalt geen fee en krijgt wel ondersteuning bij bijvoorbeeld PR en reclame. Ideaal!”
Een mooi voorbeeld van die vrijheid is het feit dat Rapmund weliswaar akkoord is gegaan met de speciale hamburgerkaart, maar dat hij wel voor een variant kon kiezen die dichtbij zijn originele prijsniveau ligt. Overigens wel met dezelfde onberispelijke kwaliteit. “Daar ben ik erg enthousiast over en we krijgen ook veel lovende reacties. Het is biologisch en bevat 100% rundvlees. Daarmee boren we een nieuwe markt aan. Je merkt echt dat steeds meer klanten zeggen het varkensvlees in de ban doen.”
Dat ze bij Restaria Heino kwaliteit op nummer één hebben staan, blijkt ook wel uit de wijze waarop ze het friet bereiden. Op niet al te hoge temperaturen en tussen de 8 en 12 minuten bakken in vloeibaar frituurvet. “En dan liever met 12 minuten iets goeds meegeven dan iets minder lang laten wachten voor een mindere kwaliteit. Daar ligt onze kracht”, aldus Rapmund die zeker ook de spare ribs wil noemen. “Die vallen erg in de smaak. Zeker sinds we op woensdagavond onbeperkt spare ribs eten (wel met frites, saus en rauwkost) hebben geïntroduceerd.”
Canadastraat 19, Heino
0572 – 39 03 93
info@restariaheino.nl
www.restariaheino.nl